INFIINTARE INTREPRINDERE FAMILIALA

0
întreprinderi familiale înființate


Infiintare intreprindere familiala – 500 lei*

Intreprinderea Familiala (IF) vizeaza o forma de organizare care este formata dintr-un reprezentant, impreuna cu cel putin un membru al familiei acestuia. Activitatile economice care pot fi desfasurate sub for de organizare de tip intreprindere familiala vizeaza domenii precum agricultura, turismul, industria, constructiile, comertul si IT-ul. Profesiile liberale nu pot sa se organizeze sub forma de intreprindere familiala, dar nici acele activitati economice care sunt reglementate si organizate prin legi speciale.

Pentru infiintare intreprindere familiala este nevoie de incheierea unui acord scris intre membrii familiei

Reprezentantul intreprinderii familiale trebuie sa aiba implinita varsta de 18 ani, iar toti membrii care sunt parte din intreprindere trebuie sa aiba cel putin 16 ani. Toti membrii trebuie sa aiba cazierul fiscal curat, fara sa fi savarsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale sau de cele referitoare la disciplina financiar-fiscala. Infiintarea unei intreprinderi familiale necesita un sediu profesional, cu privire la care reprezentantii intreprinderii familiale trebuie sa declare pe propria raspundere ca satisfac cerintele de functionare mentionate in legislatia din domenii precum cel sanitar, sanitar-veterinar, al protectiei mediului si al protectiei muncii.

Pentru regimul fiscal al intreprinderii familiale, reprezentantul acesteia va tine o contabilitate in partida simpla prin intermediul unui borderou sau al unui registru de incasari si plati. In cadrul acestor documente vor fi trecute lunar veniturile si cheltuielile lunare prin documente justificative (facturi, bonuri fiscale, chitante, dispozitii de plata sau de incasare). Conform legislatiei in vigoare, fiecare membru al intreprinderii familiale trebuie sa achite impozitul pe venit in functie de participarea in cadrul intreprinderii. In functie de aceste venituri se datoreaza inclusiv contributii pentru asigurari de sanatate si pentru asigurarile sociale.

Pentru infiintare intreprindere familiala punem la dispozitia clientilor nostri urmatoarele servicii:

  • Redactarea si intocmirea contractului privind sediul profesional al intreprinderii familiale;
  • Elaborarea acordului de constituire a intreprinderii familiale;
  • Consultanta juridica de specialitate;
  • Intocmirea declaratiei model 1 sau model 2 necesara pentru intocmirea dosarului;
  • Intocmirea dosarului complet pentru Registrul Comertului;
  • Depunerea dosarului la Registrul Comertului;
  • Ridicarea actelor de la Registrul Comertului prin care se atesta infiintarea intreprinderii familiale.

* Onorariu pentru intreprindere individuala cu sediul in Municipiul Bucuresti sau judetul Ilfov. Pentru sediul profesional in alt judet se adauga suma de 100 lei.

Despre serviciu

Toate taxele incluse: 100%
Gata în 4 zile de la depunere: 90%
Timp economisit de tine: 95%

Program de lucru

Luni – Vineri 9:00 – 17:00
Sâmbătă* 10:00 – 15:00
Duminică* 10:00 – 15:00

*doar cu programare

contact@lextor.ro

Locație

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politica de confidenţialitate.
I Accept

CERE OFERTĂ

Ai nevoie de mai multe detalii? Completează formularul alăturat și te contactăm noi.

Testimoniale

Reprezint mai multe societati si am apelat la ei cu diverse dosare. De la autorizare coduri CAEN, extindere obiect secundar, pana la infiintare firma, totul a decurs impecabil. Ma bucur ca i-am gasit si ramanem in colaborare, in ceea ce priveste relatia cu Registrul Comertului. Recomand cu toata increderea!

Alina Ionela Gheorghe

I-am găsit întâmplător pe net și am apelat pentru înființare firma. Am fost foarte multultumit de servicii și comunicarea avuta cu ei. Actele au ieșit foarte repede. Ii recomand cu mare încredere!

Robert

Apelez la ei pentru a treia infiintare de firma si am mai lucrat si la un dosar de schimbare sediu social. Am revenit mereu pentru ca actele se redacteaza foarte repede si fara deplasari. Preturile sunt mai mult decat bune, comparativ cu ceea ce primesti. Recomand cu toata increderea!

Dana Hobinca

Am apelat din întâmplare la ei, dar am fost atât de mulțumit, încât i-am recomandat si prietenilor mei. Cu toate ca a fost o primă colaborare, am simtit ca ne cunoastem de mai mult timp. Am apreciat deschiderea față de client, faptul că se răspunde la mesaje si apeluri. Recomand din suflet sa apelați la serviciile lor!

Dumitru Goci

Recomand cu toata increderea! Totul este tratat cu maxima seriozitate si actele se intocmesc foarte repede. Am facut o autorizare de cod CAEN, de care am avut nevoie urgent si totul a decurs in timpul promis.

Alex Stein

Am apelat pentru o deschidere de punct de lucru,apreciez profesionalismul oferit de către lextor,nu ezitați sa apelați la serviciilor !!!!!

Catalin Marius

Am colaborat excelent! Au fost disponibili de fiecare dată, au răspuns detaliat la fiecare întrebare și au făcut ca un proces în general greoi și time consuming (în cazul meu, mutarea unui sediu social și toată birocrația care vine odată cu asta) să aibă loc rapid și fătă probleme. Super atenți și implicați în ceea ce fac!

Anca R. Costea

Am colaborat excelent! Recomand cu încredere!

Alina Ionita

O echipa formata, foarte prompti si preturi foarte bune!

Maxim Florin