CESIUNE PARTI SOCIALE

0
cesiuni efectuate

Cesiune parti sociale – de la 700 lei*

Notiunea de cesiune parti sociale reprezinta transmiterea, in tot sau in parte, a partilor sociale pe care o persoana fizica sau juridica le detine intr-o societate. De regula, persoana care cedeaza parti sociale se numeste cedent, iar persoana care preia parti sociale este denumita cesionar.

In functie de relatia pe care cesionarul o are cu societatea, cesiunile pot fi clasificate in cesiuni interne sau cesiuni externe. Cesiunea interna inseamna transmitere de parti sociale catre un asociat existent in firma, iar cea externa priveste preluarea partilor sociale de catre o persoana terta de societate, din exterior. In cazul cesiunii externe, o conditie imperativa este ca noul asociat, cesionarul, sa nu aiba fapte inscrise in cazierul fiscal, la data solutionarii dosarului de cesiune parti sociale la Registrul Comertului.

Ambele forme de cesiune parti sociale au ca rezultat consolidarea procentului detinut in societate de catre cesionar si reducerea procentului cedentului. In multe cazuri, cesiunea este totala, implicand transmiterea tuturor partilor sociale existente intr-o firma. In acest sens, se incheie un contract de cesiune parti sociale, prin care se convine transmiterea partilor sociale. Pretul contractului nu poate fi mai mic decat valoarea inregistrata a partilor sociale tranzactionate. Astfel, daca prin cesiune se transmit doua parti sociale a caror valoare nominala este de 10 lei/parte sociala, pretul contractul de cesiune nu poate fi mai mic de 20 lei.

Acte necesare cesiune parti sociale:

  • copii C.I. asociati si administratori;
  • copii C.I. asociati noi, in cazul cesiunii externe;
  • copie certificat de inregistrare;

Servicii prestate pentru cesiune parti sociale:

  • redactarea tuturor documentelor necesare la dosar: decizie/hotarare, act constitutiv, contract de cesiune, declaratii pe propria raspundere;
  • completarea formularelor;
  • depunerea dosarului;
  • ridicarea actelor de la Registrul Comertului;
  • consultanta gratuita.

* Onorariu aplicabil societatii cu doi asociati, pentru cesiunea interna. Pentru societatea cu asociat unic, in care are loc o cesiune externa, onorariul este de 1000 lei.
Daca in societate sunt mai multi asociati, se adauga suma de 60 lei/asociat suplimentar. De asemenea, pentru societatile cu sediul in afara Municipiului Bucuresti si judetului Ilfov, se adauga un onorariu suplimentar de 100 lei.

Despre serviciu

Toate taxele incluse: 100%
Gata în 4 zile de la depunere: 90%
Timp economisit de tine: 95%

Program de lucru

Luni – Vineri 9:00 – 17:00
Sâmbătă* 10:00 – 15:00
Duminică* 10:00 – 15:00

*doar cu programare

contact@lextor.ro

Locație

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politica de confidenţialitate.
I Accept

CERE OFERTĂ

Ai nevoie de mai multe detalii? Completează formularul alăturat și te contactăm noi.

Testimoniale

Reprezint mai multe societati si am apelat la ei cu diverse dosare. De la autorizare coduri CAEN, extindere obiect secundar, pana la infiintare firma, totul a decurs impecabil. Ma bucur ca i-am gasit si ramanem in colaborare, in ceea ce priveste relatia cu Registrul Comertului. Recomand cu toata increderea!

Alina Ionela Gheorghe

I-am găsit întâmplător pe net și am apelat pentru înființare firma. Am fost foarte multultumit de servicii și comunicarea avuta cu ei. Actele au ieșit foarte repede. Ii recomand cu mare încredere!

Robert

Apelez la ei pentru a treia infiintare de firma si am mai lucrat si la un dosar de schimbare sediu social. Am revenit mereu pentru ca actele se redacteaza foarte repede si fara deplasari. Preturile sunt mai mult decat bune, comparativ cu ceea ce primesti. Recomand cu toata increderea!

Dana Hobinca

Am apelat din întâmplare la ei, dar am fost atât de mulțumit, încât i-am recomandat si prietenilor mei. Cu toate ca a fost o primă colaborare, am simtit ca ne cunoastem de mai mult timp. Am apreciat deschiderea față de client, faptul că se răspunde la mesaje si apeluri. Recomand din suflet sa apelați la serviciile lor!

Dumitru Goci

Recomand cu toata increderea! Totul este tratat cu maxima seriozitate si actele se intocmesc foarte repede. Am facut o autorizare de cod CAEN, de care am avut nevoie urgent si totul a decurs in timpul promis.

Alex Stein

Am apelat pentru o deschidere de punct de lucru,apreciez profesionalismul oferit de către lextor,nu ezitați sa apelați la serviciilor !!!!!

Catalin Marius

Am colaborat excelent! Au fost disponibili de fiecare dată, au răspuns detaliat la fiecare întrebare și au făcut ca un proces în general greoi și time consuming (în cazul meu, mutarea unui sediu social și toată birocrația care vine odată cu asta) să aibă loc rapid și fătă probleme. Super atenți și implicați în ceea ce fac!

Anca R. Costea

Am colaborat excelent! Recomand cu încredere!

Alina Ionita

O echipa formata, foarte prompti si preturi foarte bune!

Maxim Florin