Infiintarea unei firme reprezinta o adevarata provocare pentru orice persoana care doreste sa devina antreprenor. Din pacate, procesul nu este deloc unul simplu si rapid. Astfel, daca nu vei alege o echipa de specialisti care sa-ti ofere sprijinul necesar in acest proces, este foarte probabil sa intampini multe probleme carora nu vei sti cum sa le faci fata.

Care sunt cele mai mari provocari intampinate la infiintarea unei firme?

Birocratia

Din pacate, birocratia poate pune o multime de piedici pe tot parcursul procesului de infiintare a firmei. Desi ingreuneaza destul de mult situatia, iar in aceasta etapa multi asociati sau administratori tind sa renunte, este o etapa importanta ce nu poate fi neglijata.

Procesul de constituire

Procesul de constituire este destul de vast si de asemenea, implica multe aspecte tehnice. Este esential sa te informezi foarte bine pentru ca in caz contrar, apar obstacole care pot conduce la respingerea dosarului de infiintare a societatii, moment in care trebuie reluata de la capat toata procedura.

Alegerea codului CAEN

Multe persoane nu acorda suficienta atentie alegerii codului CAEN, desi reprezinta o etapa foarte importanta. Explicatia consta in faptul ca alegerea obiectului principal de activitate poate decide gradul de eficienta al firmei si mai mult decat atat, poate poate evita chiar si anumite amenzi.

Erorile aparute in actul constitutiv

Este recomandat ca actul constitutiv sa fie redactat sub supravegherea atenta a unui profesionist. Cu toate acestea, sunt persoane care aleg sa redacteze singure propriul act constitutiv, moment in care pot aparea intarzieri, erori si lacune in prevederile din act. Asadar, solutia optima este alegerea unui reprezentat legal care sa se ocupe de redactarea rapida si corecta a actului constitutiv.

Gazduirea sediului social

Sediul social este obligatoriu pentru functionarea unei firme. Adesea, gasirea unui sediu social este o alta provocare cu care antreprenorii se confrunta. In acest context, solicitarea serviciului de gazduire sediu social reprezinta o solutie eficienta.

Alte sfaturi utile

Oricat de multa incredere ai in tine, atunci cand urmeaza sa infiintezi o firma, este esential sa soliciti ajutor. Din fericire, exista o multime de specialisti ce te pot sustine in tot acest proces si mai mult decat atat, te pot scapa de stres si timp pierdut.

Totodata este indicat sa ai un plan de afaceri foarte bine structurat. Trebuie sa iti cunosti concurenta si nu in ultimul rand, sa ai cunostinte consolidate in privinta reglementarilor legale din domeniul in care urmeaza sa activezi.

Gandeste mai departe de procesul de infiintare, cu putin ajutor il vei depasi cu succes. Drumul de antreprenor este unul presarat cu provocari la tot pasul, important este sa le faci fata cu brio.

Acestea fiind spuse, nu uita sa aloci o parte din buget promovarii afacerii si desfasurarii activitatii intr-un mod optim!